Om Karate

Hvad er karate?
Karate er japansk og betyder “tom hånd” – kunsten at forsvare sig selv uden våben.

Effektivt selvforsvar.
Karate betegnes, som et af verdens mest effektive selvforsvarssystemer. Dette skyldes blandt andet, at de grundlæggende parader, stød, spark og bevægelser, trænes igen og igen i forskellige serier og kombinationer med og uden modstander. Dette betyder, at de enkelte teknikker automatiseres, så de naturligt kan bruges, alt efter situations udvikling og alvor. For at optimere effektiviteten af teknikkerne, bruges der også puder og plethandsker i den daglige træning. Dette betyder, at man kan afprøve sine teknikker ”100%” uden at skade sig selv eller andre.

Mental træning.
Karate er en af de få idrætsgrene i Danmark, der tager udgangspunkt i både de fysiske og mentale. Således indledes alle karate timer med 2-3 minutters meditation, hvor man kan samle sine tanker og forberede sig på den kommende træningstime. I den daglige træning, bliver der lagt vægt på, at det fysiske og mentale trænes i et naturligt samspil.

Fysisk træning.
Karate giver som træningsform mange muligheder og fordele. Hele kroppen trænes og grundtræningen indeholdes både kredsløbs-, udholdens- og styrketræning. Udover dette arbejder man også med vigtigt områder som, smidighed, balance, koordination, hurtighed og reaktionsevne. Psyken styrkes gradvis og det samme gør evnen til at koncentrerer sig. Denne kombination af fysisk og psykisk træning, er med til at give en alsidig udvikling – og give sporten en dybere mening og et bedre velvære i det daglige.

Kvinder, mænd og alder.
Alderen spiller ingen rolle i karate. Dette skyldes, at karate er individuel holdtræning. Man træner på det samme hold, men det er den enkeltes individuelle udvikling og endivies niveau, der lægges som udgangspunkt for undervisningen. Kvinder og mænd træner ligeledes på de samme hold.

Lukket for kommentarer.